Ποιοι ειμαστε

Ο «Μικρός Πρίγκιπας» ιδρύθηκε το 2019 από γονείς παιδιών με χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας και μόνο μέλημά του είναι η μετάβαση των νοσούντων μικρών μας φίλων σε νοσοκομεία του εξωτερικού, ώστε να λάβουν χώρα τα δύσκολα και δαπανηρά χειρουργεία τους για την καταπολέμηση των εκάστοτε ασθενειών.

Παράλληλα είμαστε δίπλα στις οικογένειες αυτές και αγωνιζόμαστε για την καλύτερη ψυχολογική και κοινωνική φροντίδα των μικρών ηρώων που νοσούν.

Σκοπος του Συλλογου ειναι:

1
Η χρηματική ενίσχυση στις οικογένειες που

χρειάζεται να μεταβούν στο εξωτερικό λόγο σοβαρής ασθένειας του παιδιού ή εφήβου εφόσον αυτή δεν αντιμετωπίζεται στην χωρά μας.

2
Η ψυχολογική και κοινωνική συμπαράσταση

και κάθε μορφής βοήθεια προς τις οικογένειες των παιδιών και εφήβων με σοβαρή ασθένεια.

3
Η ενημέρωση και η διαφώτιση των μελών του και της Ελληνικής κοινωνίας γενικότερα

για τις σοβαρές ασθένειες, τα προβλήματα που δημιουργούνται στα παιδιά και τις οικογένειες τους από αυτές και την κατάσταση και προοπτικές που υπάρχουν για τα θέματα αυτά, σε όλο τον κόσμο.

4
Η ίδρυση, λειτουργία και οργάνωση εξειδικευμένων και άρτια εξοπλισμένων νοσηλευτικών μονάδων για παιδιά στη χώρα μας,

η διασφάλιση της χρηματοδότησης τους και η επιδίωξη νομοθετικής ρύθμισης θεμάτων σχετικά με τις σοβαρές ασθένειες στα παιδιά.

5
Η δημιουργία, οργάνωση και λειτουργία μονάδων ή υπηρεσιών για την

ιατρική, ψυχική, εκπαιδευτική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών με καρκίνο, όπως Παιδότοποι, σχολεία, η δημιουργία και υποστήριξη Τράπεζας Μυελού των οστών κλπ.

6
Η αντιμετώπιση ειδικών προβλημάτων μέσα στις οικογένειες

που έχουν σοβαρή ασθένεια στα νοσοκομεία και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Ο Σύλλογος επιδιωκει την υλοποιηση των σκοπων με τους κατωθι τροπους :

1

Διαβήματα προς κάθε αρμόδιο κρατικό φορέα (Υπουργεία, Δημόσιοι Οργανισμοί κλπ), Επιστημονικούς Συλλόγους (ιατρικούς, φαρμακευτικούς, κ.ά), κοινωνικούς φορείς καθώς και προς κάθε άλλο φορέα που μπορεί να συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων του Συλλόγου.

2

Επικοινωνία και επαφή με ανάλογους φορείς και Συλλόγους της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού.

3

Οργάνωση συνεδρίων, εκδηλώσεων, ενημερωτικών ημερίδων και διαλέξεων, αθλητικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για κάθε λογής πρόβλημα που προκύπτει από τις ασθένειες, σε ψυχολογικό αλλά και οικονομικό πλαίσιο.

4

Οικονομική και ηθική ενίσχυση στα παιδιά που νοσούν αλλά και τις οικογένειές τους.

Ποροι

Οι πόροι του Συλλόγου προέρχονται από την εγγραφή μελών, τις εισφορές, τακτικές και έκτακτες, κάθε δωρεά νόμιμης φύσεως, κληρονομιά ή χορηγία από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου και ιδιώτες, καθώς και τα έσοδα από διάφορες εκδηλώσεις και εορταγορές (bazaar).

Ψυχολογικη και κοινωνικη φροντιδα

Ο «Μικρός Πρίγκιπας» με σκοπό την φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από χρόνιες σοβαρές ασθένειες, απασχολεί ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς τόσο για τα ίδια τα παιδιά αλλά και για τις οικογένειές τους. Παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με θεσμικά ζητήματα, δικαιώματα και προνόμια των παιδιών και καθοδήγηση στις συναλλαγές με δημόσιους φορείς και υπηρεσίες.

Οι ψυχολόγοι του «Μικρού Πρίγκιπα» είναι στην διάθεση των οικογενειών ώστε να βοηθήσουν στην καλύτερη εξομάλυνση των διαφόρων προβλημάτων που προκύπτουν, με στόχο να τους στηρίξουν, να φτιάξεις σχέσεις και συμπεριφορές, να αντιμετωπίσουν μαζί τους τις ανάγκες της εκάστοτε νόσου αλλά και της θεραπείας.

Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί συνεργάζονται αποτελεσματικά και με πνεύμα ομαδικότητας για την φροντίδα των παιδιών κατά την διάρκεια αυτής της περιπέτειας.